Menugang: |
Bijgerecht |
Type gerecht: |
Salades |
Aantal personen: |
2 |
Bereidingstijd: |
15 minuten |
INGREDIËNTEN
- 1 ZAK RUCOLA
- 1 RONDE SCHIJF GEITENKAAS (OF ANDERE ZACHTE KAAS)
- HANDJEVOL VERSE VIJGEN
- 40 GRAM PROSCUITTO
- ZONGEDROOGDE TOMAATJES OF CHERRY TOMAATJES
- ZACHT ROMIGE OLIJFOLIE, BIJV. ONZE MALAGA OF FOGGIA
- HANDJEVOL WALNOTEN
- FLINKE SCHEUT VIJGEN-DADEL AZIJN
Deze heerlijke salade is gemaakt met onze nummer 1 azijn: de vijgen-dadel azijn! Deze zoete azijn combineert fantastisch met geitenkaas, tomaatjes en rucola!
BEREIDINGSWIJZE
- Was de rucola en leg op een groot bord of schaal.
- Verdeel de tomaatjes, noten, verse vijgen, proscuitto en geitenkaas erover en besprenkel met olijfolie.
- Doe er een ruime hoeveelheid vijgen-dadel azijn over en genieten maar.
TIP Uiteraard kun je de geitenkaas ook vervangen met een andere zachte kaas zoals meikaas, feta of mozzarella.