Op afspraak  | 
Je bestelling: €0,00

Verse Kruiden

Wij telen verse kruiden, die heerlijk groeien op het land of in onze kassen waar we diverse soorten potkruiden telen. Verse kruiden zijn natuurlijke smaakmakers in elk gerecht. Van citroenmelisse, basilicum, dragon, thijm, peterselie, zuring en alles daar tussenin.

Wij vertellen u tijdens een wandeling door onze tuin graag meer over de kruiden. De smaken en bereidingen die mogelijk zijn. 

Een klein overzicht.

Basillicum Een uitgesproken Italiaans keukenkruid, met een kruidige smaak en een zoet aroma. Zorgt voor een heerlijke geur in de keuken en kan bij veel gerechten gebruikt worden. Past goed bij tomaat, kip salami, soepen en sauzen. Past ook perfect op of door pizza, pasta, lasagna of bijvoorbeeld salade. Basilicum is het perfecte ingredient voor pesto.

Citroenmelisse Uitermate geschikt om toe te passen in visgerechten, soepen, fruitsalades, sauzen of winterse gerechten. Kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden in zowel warme als koude gerechten. 

Dragon De smaak is opvallend met een wat bittere, peperachtige anijssmaak. Komt oorspronkelijk uit Azie en Oost-Europa. Gebruik dragon bij bijvoorbeeld de bereiding van bearnaisesaus of vinaigrettes. Ook lekker in salades, eiergerechten en soepen. Gebruik het zo vers mogelijk omdat tijdens het droogproces de smaak verloren gaat.

Koreander Sterk geurend afkomstig uit het Midden-Oosten en Middenlandse Zeegebied. Een eenjarig kruid dat alleen vers geconsumeerd kan worden. De smaak is zoet en tegelijkertijd anijsachtig. Doet het goed in combinatie met knoflook, kokos, citroen en gember. Koriander kan ook toegevoegd worden aan salades.

Daarnaast natuurlijk ook  Krulpeterselie, Platte peterselie, Majoraan, Thijm, Munt, Oregano, Rozemarijn, Salie, Lavas, en Laurier.